V.l.n.r. Lucas Lammers – CEO LC Packaging, Michel Klaverdijk – sales manager LC Packaging, Dennis & Maaike Hagens – directie Hagens Verpakkingen, Adriaan Vis – CCO & COO FruitMasters

FruitMasters en Hagens Verpakkingen starten strategische samenwerking

Hagens Verpakkingen zet opzetactiviteiten DS Smith in Geldermalsen voort
Geldermalsen, 2 juni 2022 ­– Op woensdagmiddag 1 juni heeft Dennis Hagens, directeur van Hagens Verpakkingen, met de overhandiging van de eerste verpakking aan Adriaan Vis, commercieel directeur van FruitMasters, de samenwerking tussen beide partijen officieel bekrachtigd. Vanwege het besluit van DS Smith om al haar opzetactiviteiten te beëindigen, zal Hagens Verpakkingen deze in Geldermalsen voortzetten. FruitMasters en Hagens Verpakkingen kijken uit naar de strategische samenwerking.

Centrale ligging
Voor het uit Venlo afkomstige Hagens Verpakkingen is de gunstige ligging van de nieuwe opzetlocatie een belangrijk voordeel. “De nieuwe locatie geeft ons de benodigde opzetcapaciteit om het midden en noorden van Nederland op de juiste manier te kunnen bedienen”, vertelt Dennis Hagens, directeur Hagens Verpakkingen. “Dit betekent een forse geografische uitbreiding van ons opzetgebied.” Met LC Packaging als belangrijkste aandeelhouder van Hagens Verpakkingen biedt de nieuwe locatie strategische mogelijkheden voor beide partijen om hun activiteiten verder uit te bouwen. Ook speelt de relatie met FruitMasters een belangrijke rol. Dennis Hagens: “We zijn erg blij dat we de opzetactiviteiten mogen voortzetten voor FruitMasters, de grootste fruitcoöperatie van Nederland, en kijken uit naar een fijne samenwerking.” Met de uitbreiding in Geldermalsen zet Hagens Verpakkingen een belangrijke stap in het realiseren van haar groeidoelstellingen. Naast FruitMasters kunnen ook andere partijen gebruik maken van deze opzetfaciliteit.

Efficiëntie & flexibiliteit
Als bronplatform in fruit, brengt het in-house opzetstation veel voordelen voor FruitMasters vertelt Adriaan Vis: “Doordat we op eigen terrein dozen opzetten, kunnen we snel schakelen en inspelen op de behoeften uit de markt. Daarnaast draagt het bij aan een duurzamere keten door efficiënte opslag van plano verpakkingen en het minimaliseren van onnodige transportbewegingen met lege dozen. In Hagens Verpakkingen zien wij een geschikte partner voor de toekomst in de snel veranderende markt van kartonnen verpakkingen van dozen en schalen. Graag willen we DS Smith bedanken voor de prettige en zeer constructieve samenwerking in de laatste jaren.”

Over Hagens Verpakkingen
Met kantoren en opzetstations in Venlo en Geldermalsen zet Hagens Verpakkingen dozen op voor klanten in Nederland, België en Duitsland. Hagens Verpakkingen is onderdeel van LC Packaging en richt zich op de snelle en efficiënte levering van zowel gepersonaliseerde verpakkingen als standaard dozen. Hagens Verpakkingen heeft jarenlange ervaring in de AGF-branche en levert naast opgezette dozen ook punnets van golfkarton en massief karton. Via LC Packaging beschikt Hagens Verpakkingen over een eigen kartonproductie.

Over FruitMasters
FruitMasters is de grootste fruitcoöperatie van Nederland, en levert met ruim 400 aangesloten fruittelers hard- en zachtfruit rechtstreeks van de bron in binnen- en buitenland. We kijken naar de volledige reis van het fruit, van teler tot consument: van sortering tot verpakken en van branding tot schappresentatie. FruitMasters loopt voorop in de markt door continu te investeren in nieuwe technieken, door eigen (concept-)rassen te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de smaakwensen van de consument, en door altijd mens en natuur voorop te zetten. We telen én verpakken zo duurzaam mogelijk, zodat we zowel nu als in de toekomst van lekker en gezond fruit kunnen genieten.